MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Thursday, July 21, 2011

NEW TOOL

mmm... tengok tajuk kat atas tu, macam nak show off aje...
Panas lagi nih...Jom nak menunjuk sikit ...
Jom tengok  , baru dapat + baru buka dari bungkusan...

This Tool saya beli dari : http://myhandcraftsupplies.blogspot.com/
Ok cantik..Puashati. Besi Berat.. servis pun superb !! Thanks Nicky.. (dapat discount lagi...!!!)

Sebenarnya - saya ada hajat yang dah lama tersimpan....saya bekenan sangat dengan pattern beg jerut  - tapi all the way saya tak ada tool untuk buat lubang kat  closure beg...  Bila nampak tool ni , hati saya berbunga2 tapi dalam masa yang sama dahi saya berkerut jugak..Seronok dalam duka !! Duka !!sebab kena "draw" lagi account saya yang tak seberapa tu, untuk dapatkan " Miss Eyelet Tool " nih.... (iye lah.... benda smua nak tapi  bajet ciput... !!!)
 
Inilah pattern bag yang saya idamkan...

Fuh !!! berangan Puan SCL nih...
hahahha... angan2  - memang saya takkan dapat buat beg macam tu... tapi tuh !! tengok kat closure (mulut beg) tu..Saya nak jerut mcm tu ler... so kena lah ada tool utk buat eyelet tuh.. Eyelet dah ada sekarang !! What's next ?? Tapi.... mmmmmm.....
Rasanya macam kena tukar plan.. Ok .. Plan A hold ! Plan B now ...

Personal View: (This is only my personal view - tak bermaksud dan tak berkaitan dgn sesiapa)
Rasanya dengan saiz 14mm  - too big untuk tali jerut....sebab tali jerut yg saya ada cuma standard size aje.... tapi kalau besar nanti nampak mcm tali kapal ler pulak !!.. saya rasa kalau saiz 10mm is more nicer... (huhuhu... now hunting for 10mm size eyelet tool) . Apapun will try nanti...ish222 macam nak buat sekarang jer...Huh !!!kes gelojoh nih..

Tapi... I'm happy too... minda saya sedang berbunga2 nih...
Dah nampak idea @ plan for this new  tool ....
Mmmmm..... Just an idea to share..
May be this  tool is more suite for this...
                  Many Thanks n Credit  for Nautilos frm Etsy -Thanks




12 comments:

MaMa AiNi said...

jami trylah buat bag cerut tu !!..mesti jami bolih buat..he2x..mama nak tgk !!

Lisa said...

tak sabar nak tengok bag tu nanti..:)

Yayunk Syamie said...

akak dah ade eyelet ni cari lar lobster claps plak..mesti cun kalau buat beg(nak kecek ckit lobster tu sebenonye...hahaha)

Mila@Rimbun said...

saya pon ada beli jugak, tp ngan Nana n satu lagi kat EBay...
tapi baru2 nii pergi kat daiso, saya jumpa tools lebih kurang camni kat daiso yg rege RM5 tuh, cuma ianya tak dipanggil eyelet tp grommet, sama tak eks...

Mila@Rimbun said...

saya pon ada beli jugak, tp ngan Nana n satu lagi kat EBay...
tapi baru2 nii pergi kat daiso, saya jumpa tools lebih kurang camni kat daiso yg rege RM5 tuh, cuma ianya tak dipanggil eyelet tp grommet, sama tak eks...

SCLover said...

mama: mmm... ntah bila nak jadi beg baru tuh...

Lisa: hik hik hik.... semangat berkobar... tapi bila time nak buat..slow plak !!

Nieda : Lobster tuh ada kt sini..tapi harga still tinggi.. kalau sekadar nak buat n pkai sendiri ok..tapi kalau utk jualan - kena badget - tkut harga beg jump mengejut plak..

mila: akak rasa sama aja... merujuk kepada tool yg sama. ala akak ni tak bkesemptan nak meredah Daiso tu.. kalau dekat2 kan bagus..luas sikit biji mata nih... (besar jugak nanti selera tu) . yg mila beli ngan nana tu saiz apa? ok tak kalau nak buat eyelet utk beg jerut ?...

ateh said...

yes! my beg cerut corak leopard skin coming soon

SCLover said...

ateh... :-) hopefully jadi ler beg mu itu... hehehe...psssstt... meh ler kongsi hadiah bertuah dari kainohkain....

Secret Dreams... said...

Best nyer..sayer sampai arini apa benda pun tk wat lg..budget takda langsung..sampai terfikir nak keja semula lar..huk..huk..huk..

SCLover said...

SD:jgn sedih...kat umah pun boleh earning jugak cuma cari peluang yg sesuai... apa yang kita boleh buat... banyak @tak masyuk, susah nak cakap...huhuhu. tapi kalau sekadar duit poket, insyallah...

Mila@Rimbun said...

kak, yg saya beli dari Nana 10mm kut, agak besar, lebih kurang akak nyer. yg saya beli kat ebay tuh tak pasti brp mm tp kecik skit n sesuai ngan tali biasa tuh.. lom pernah guna lagi. tp kat ebay tuh RM50 utk 100 pieces+tools+ pos from hongkong.

SCLover said...

mila... thanks... akak baru bkira2 nak beli 10mm dari nana tu... kalau besar jugak.. no point gak.. frm ebay rm50 - all included - ok la tuh... ada lagi?:-) nak gak la..