MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Tuesday, July 26, 2011

MULTI PURPOSED BAG @ ORGANIZER


 Details:
Size : 13 X 13 X 2.5 (inch)
2 Way Strap (Hand carry and Shoulder )
6 organizer pocket inside + 2  organizer pocket in front
Closure : Zip


This Bag is applicable for  :
+Office organizer
+Laptop 13"
+Large or small Books, comes with extra 6 interior organizer pocket and 2 External (front) organizer pocket . Organizer Pockets - Special designed for smaller @ personal things, like .
++Smart Phone ++iPad ++Wallet ++Pen
+ Also applicable as Diaper  Bag
+ More secured with zip closure

 Handmade with Pride by SCLover Collection
 SOLD WITH THANKS

13 comments:

MaMa AiNi said...

yang ni pun nampak cantik !!...he2x..rambang mata mama bila dtg sini..

SCLover said...

mama :-)...hehehehe just sharing the idea kat sini..kadang orang suka dgn apa yg kita buat... tapi kadang sebaliknya...

[ afiza* ] said...

cantik n kemas jek.. fiza ader gak fabby camni.. tp slalu nyer kalo nak jahit heavy cotton mesti geram + seram.. ntah laa sure congkah mangkih..huhu...nak2 yg printed heavy cotton.. kalo yang plain tahan lg...

tul tu kak.. kadang2 xsume org suka apa yg kita wat.. fiza sendiri penah experience.. awal2 wat beg nih laa..fiza dapat warning yg berbentuk sihir...ader org x suka apa yg fiza wat..ntah laa kak..

alhamdulillah itulaa skali..huhu mintak2 jauh kan laaa

DiLLa said...

fuhhh..bergaya giler bag ni....i likeeee sangat...

SCLover said...

fiza... thx for sharing...
compared cotton biasa dgn heavy cotton - cotton biasa mmg jahitan nampak kemas tersusun... heavy cotton mmg byk songeh - setting machine kena betul2 .tension benang pun sensitif atas n bawah kena selari.. kalu tak kejap2 jahitan jd "terjun tiruk" , sakit mata n sakit hati...

So far pengalaman saya menjahit: paling tak suka jait guna benang hitam..jahitan sya x pernah kemas n cantik. tak tau kenapa. tp yg sya perasan satu, struktur benang hitam , benang dia lebih kasar dr benang2 lain..puas tukar brand untuk benang hitam..nak cari yg halus macam benang2 yg lain..so far :-(..lagi...kalau boleh tak nak guna benang hitam

Tp mungkin kawan2 lain ada tips

SCLover said...

Dilla...:-)

SCLover said...

Fiza.. Mohon Allah s.w.t lindungi kita dr perkara2 yg tak baik..lagipun kita kat sini. tak ada niat lain..masing2 cari rezeki berdasarkan bakat n usaha msg2. sambil tu dapat berkongsi ilmu n idea pada yang sudi berkongsi..Pastu memeriahkan suasana.seronok berkawan , walaupun tak nampak..seronok kan?

[ afiza* ] said...

betul kak.. heavy cotton kena setting machine betul2..kalo tak.. sakit mata laa jawab nyer... walopun kadang2 jahitan fiza masih banyak lg yg menyakitkan mata.. hihi.. kena improve lg neh..

eh kita terbalik laa kak.. hehe benang hitam mmg kasar sket dari bese... fiza suka benang hitam.. nmpk jahitan tuh agak teratur.. compare ngan benang len.. maybe sebab fiza guna size jarum 13 kot.. so muat2 jek laa size benang ngan lubang jarum.. fiza agak tense kalo dpt benang yang halus cam longgar jek benang tuh kat lubang jarum..

Insya Allah kak, skang amalan cam tuh da jadi cam routine dalam diri sebelum mulakan sesuatu.. perbetulkan niat dalam hati.. mohon perlindungan n permudahkan urusan..

kak...berkongsi ilmu camni lagi seronok sb masing2 ader kelebihan masing2.. ilmu kalo lagi share lg bertambah.. walopun kita xpenah kenal or jumpa kan.. =)

mamikelate said...

suka ...sebab multipurpose..paling suka pattern yg ado poket kat depan...
kalau buat beg...heavy cotton selalu jadi rambu ramba and kain 'pecah'....

SCLover said...

fiza.... hahahah... kan dah jumpa kelebihan kawan2.... in direct way,dah dapat tip dari fiza , regards to benang itam tu... ok2... thx fiza.. nanti akak nak cuba la fiza...

SCLover said...

mami...
suke tengok fabrik2 mami tuh... cun der.. mahal lak tu..huhuhu..

DiLLa said...

dpt ilmu br kt sini..rupanya saiz benang ngan jarum pun memainkan peranan rupanya ...selama ni dilla belasah guna jarum saiz 11 jer...ingatkan mesin meragam rupanya ada yg tak kena pada benang dan saiz jarum.....HV cotton ni fabriknya cantik tapi cepat kotor betul tak ??? Any komen ??

SCLover said...

Dilla...yup jarum pun kadang kaco kita punya jahitan... kalo jait beg pakai ler at least no 13..no 11 tuh jarun halus..biasa jait kain sifon @ kain ringan...

HV cotton : kalau b/ground cerah mmg agak sensitif...apa pun HV Ctn sekarang punya quality dah tak heavy@tebal mcm dulu... akak punya stok lama dgn stok baru - dpt rasa different..