MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Tuesday, May 3, 2011

TOTE BAG - RED

Saya suka corak fabrik nih . Pada orang lain biasa saja ...
Dah lama saya nak corak macam nih... 
Lupa, kat mana saya nampak ada crafter guna fabric nih...
Tapi saya suka sangat.... sampai ke Nilai saya merayap  ...
Kebetulan ada kesempatan .....
MERAH LAGI !!!! Why ??? Really don't know .... Tiada jawapan...
 Special Thanks to My Lovely Mr R ... accompany me to Nilai... :-)

16 comments:

TinyTini said...

ehehe..akak tini mmg suke guna corak ni..beg tu toksah cakap lah bnyk jahit guna design ni..siap dgn langsir umah pun turut serta..ahaha..cantikkan corak dia?

SCLover said...

Tiny.... akak nampak kat blog Tiny la tuh... suka sangat corak nih...!!masa sesampai aje kat nilai tu... corak ni ada kat depan2 rak kain tuh... huh!! rasa mcm nak terpa.. (jakun sungguh..heehhe)..cantik merah tu nampak clean n strike..

Liza A. said...

MMg cantik corak ni :)

SCLover said...

Liza...fabric ni Heavy Cotton...

Mila@Rimbun said...

saya pon suka ngan merah nii.. banyak ke pilihan heavy cotton kat nilai sana? teringin nak menziarah, tp poket kena penuh haha

TinyTini said...

huhu~~banyak, tp kena pandai pilih ada jual mahal..tp kalo cantik beli jugak..tini kalo pergi tak abis 1K tak sah..giler fabrics..huhu~~

SCLover said...

yer btul tiny..tu yg tak tahan tu... kalau berniaga mcm tiny ok.. tapi akak utk own stok aje.. Kena pandai pilih jugak... ada tempat jual mahal..akak slalu ke Mesra Sri Moda aje... ...kalau kat Jelita rasanya lebih mahal harga untuk sesetengah fabric.... kalau btol2 nak beli banyak , kena rajin jalan...

Haida Hussin said...

saya memang suka warna merah.. :-). cantik beg ni. tapi saya dah kehabisan kain plain merah tu.. mana nak carik?

Dee said...

red+black+white..memang outstanding!

fabricHouse said...

salam...emm memang cantik sy pun suke merah..terserlah gitu...opss nak tumpang tanye kain heavy plain tu pun beli kat nilai gak ker?..tq

YaNie said...

cantekkkk...saye suke..saye suke...

SCLover said...

Haida + fabricHouse:...kain plain tu ... ketebalan mcm heavy cotton @canvas tapi tesktur kain lebih padat.. sya rembat kat kdai jahit..taukeh kdai tu jual pd sya lebihan kain @last stok.. dgn harga rm12/m..(mmg berbaloi)

Dee:betul cantik... tapi lebih cantik kalau pattern tuh xtra kreatif kan?.. rather than sempoi mcm tu aje... tak sabar sebenarnye nak tengok hasil dari fabrik..huhuhu

Yanie: thanks :-)

DiahRothman said...

Simple but neat and lovely..... KD loves your every handmade items. :)

SCLover said...

KD... thanks kak... compliments dari kawan2 dan senior2 yg lebih arif - mmg dorongan sebenarnya utk buat sesuatu yg lebih baik...at the same time sharing jugak.. sesekali tengok idea dari kawan2 then re-create something with a new look ..

Seronok ada kawan2 sekeliling (w/pun tak nampak) yg willing to share minat yg sama..

cu734ngel said...

cantik..btw u tahu tak mana nak carik fabric yang gambar kartun2 yang comey other than ikea..ehehe nak fabric cotton untuk wat cadar..:)

SCLover said...

cu734ngel ...Saya ada nampak fabric utk cadar (bidang 90") gambar kartun2 kat kamdar (tapi kat tempat saya kat Prima Saujana - Kajang) baru2 ni... cantik...(minnie mouse , koala bear, donald duck..)

Kalau you kat area gombak sana - cuba pg ke Tewah (kat Giant Ulu Klang)- minggu lepas saya ada ke sana... ada nampak fabrik cadar cantik2 jugak...harga pun bawah rm15/m ...