MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Sunday, March 27, 2011

MULTI PURPOSE POUCH - ROSES in BLUE


ROSES in BLUE - IN THE ROW
SIZE : 9" X 7.5" X 2"
Material : Cotton + PVC
Interfaced + Padded for Cotton
                      

9 comments:

Liza A. said...

Cantiknya hasil kerja kakak...Suka that added details on zipper tu. Akak jahit PVC tu guna benang apa kak?

SCLover said...

thx Liza... PVC tu jait guna benang biasa aje... jarum pun biasa aje...jarum 13...cuma masa jait tu kadang dia tak nak jalan smooth mcm kita jait kain... so sambil jait tuh, tarik sikit2 @ pelan2.Ada masa boleh cuba nanti...

Lisa said...

kak,wow..nice.tak sbr nak dapt kain tu.lubang utk letak tali tu tebuk guna eyelet plyer ke?Akak tau tak mana nak cari eyelet pyler yang murah?

DiLLa said...

kak ..zip yg akak guna harga berapa...akak guna yg meter atau yg dah siap potong satu2...

SCLover said...

Lisa...
fabric akak dah pos jumaat yg lalu... maybe isnin or selasa lisa akan dapat..

yer.... lubang tali guna eyelet..tak pasti mana bleh dpat... akak punya bli kat kedai alat tulis...cuba cari kat kedai alat tulis...kalau kedai yg agak besar mesti ada... sya bli harga around rm35-RM36(tak berapa ingat dah - tp dlm lingkungan itu lah)

atau cuba tanya mila@rimbun- dulu dia pernah offer utk tlg beli pd siapa yg nak.dia dpat bli dgn harga murah..less than RM30 - tp akak tak pasti ada lg ke tidak.cuba tanya dia: blogrimbun.blogspot.com/

Dilla... akak guna zip potong...1m = rm1.30. (akak ada warna hitam @ putih)
Zip head = RM0.50/pc

DiLLa said...

akak ada jual zip potong ya...nanti dilla nak order dilla bgtau k...thanks k milah...

SCLover said...

ok...dilla.bleh aje

nai said...

salam SClover, hai..

baguslah idea PVC kat bahagian base ni, kalau tersalah letak kat tempat lembab tak serap air kan.. sweetnya pouch2 ni geram tengok

SCLover said...

nai... thanks... itu lah..memandangkan sya ni jenis selalu lupa, letak mana sempat - so kadang2 barang cntik jadi comot..PVC kalau kotor cuci dengan minyak tanah (jgn turpentine!!! - nanti rosak hancusss) wipe kat tempat kotor - then nanti ilang ... bau busuk minyak tanah tu kejap aje..