MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Tuesday, February 8, 2011

ZIP

ZIP POTONG
Warna : Hitam dan  Putih
(W.E.F 1 May 2011 - Harga baru zip adalah:)
Harga RM1.60/m
Zip Head :RM0.50/sebiji.
Addtional Info  :  Kualiti Zip OK.  Lasak + Lasting
 

Just nak share ... previously saya pakai zip jenis biasa.. (macam ni..)
Tapi dapat feedback bagitau ianya tak tahan..
Maklumlah ..beg .Buka dan tutup, tak ada had...(Dah mmg adat beg)
Saya juga  gunakan zip jenis ini untuk  tempahan jahitan baju kurung selama nih..
No problem + No complaint...Tapi utk beg , huhuhu ...
Terima kasih kepada pelanggan yang baik hati & ikhlas bagi f/back...

Then saya tukar kepada yang ni...YKK  (Zip Potong  YKK)
Zip Potong YKK ni, sekali pandang sama aje dengan zip potong biasa 
Tapi kalau tengok betul2 ..ada sedikit kelainan..Ianya sedikit lebar dan struktur kain zipnya lain sikit..
Aduh !! tak tahan kos!!... Kos per meter hampir mencecah RM4 dan Kepala Zip pulak RM0.80/pc
Kalau kos tinggi sangat ..susah jugak.

Saya tukar lagi tapi kali ini YKK zip yang 8" (bukan zip potong)
Zip ini masih saya gunakan sekarang kerana masih ada stok..
Quality OK... tapi harga , tak jimat jugak...1 zip hampir2 RM1 utk size 8"
YKK Zip : Semua orang tahu. Jenama besar dalam dunia zip. Tapi  kos pun... ehem2..

Kesimpulan... kalau boleh dapat kualiti yang baik tapi pada harga yang lebih jimat...
Apa salahnya cuba @ tukar..

 Snap Button 
Color: Silver/Nickel
RM4/dz
(1 set = 4 parts)

12 comments:

Mila@Rimbun said...

kak, saya lama cari yg warna hitam tuh... semua org jual yg putih jer.. nak 5 meter + 10 head.. nnt saya email detail ler kat akak yerr..

SCLover said...

ok mila...

Liza A. said...

betul, nak cari yg kualiti tp murah ssh, sebenarnya kat kl semua mahal...YKK sofar bagus kak, bila beli zip yg standard size, make sure YKK, yg lain kena tgk brand juga...zip potong ni, kain dia lebar dan zipper pull pun besar, nak buat pouch kecil tak sesuai pula :(

MamaDaniel said...

betol kak.. YKK mmg mahal.. tp tgk kedai gak, nasib baik dpt la murah 10 sen.. hehe..
thanks for the info kak... :D

SCLover said...

Liza..betul tu.smua tak murah...kadang tanya jugak, kalau bli banyak berapa less dapat.so klau less cuma sikit... tak payah ler membeli macam takmo datang kedai lagi..hehehhe.kalau pouch tu akak slalu bli yg YKK jenis permanent tu la... akak slalu pkai yg 8".Tapi tu.. selalu bli 2 dozen pun...less cuma sikit..

MamaDaniel:Ala tak ada apa pun..just sharing info aje..sekadar yg tahu...

Yati said...

Setakat ni, Yati belum cuba lagi guna zip potong. Tak banyak pun jahit bag. Jahit coin pouch je. Jadi, cuma beli zip 4" atau 5" , itu pun sekali beli, tak banyak.
First time dengor zip YKK. Kalau mahal pun, asalkan tahan lama dan customer tak komplen, kira berbaloi kan.

SCLover said...

yati...zip YKK tu... jenama klassik.. tapi kalau kat kedai jait sbut zip YKK smua org tau...hehhe

zaza said...

betul2..saya sangat setuju..sebelum ni pun kalau utk kain baju kurung saya lebih refer beli zip brand YKK..dulu kalu tak silap RM0.50 satu..sekarang mmg dah mahal..tak dapat doh harga mcm dulu..

SCLover said...

yer zaza. skg dah tak dapat. yg pendek 6" pun dah 80sen!!... harga brg2 jahitan increased lagi!!... start 1 may 2011 baru2 nih... brg jahitan dah naik lg!!.. 10-15%...huhuhu...geramnya... smua brg makin melambung...

AdiLaH said...

ade x zipper 80''

Yamin Sani said...

klau kite nk beli byk ade offer x?

torsanis said...

Zip ykk ni nk beli kt mana