MILLION THANKS kepada yang sudi singgah di SCLover Collection. "SPECIAL THANKS" pada FOLLOWERS "n" FRIENDS yang menyokong SCLover Collection. Luv "N" Regards dr SCLover

Tuesday, March 20, 2012

SOUVENIR DARI BANGKOK - THANKS A LOT:)

Happy sangat today... Dapat jugak jumpa kak Roza Abdullah .. thanks kak :) All the way from KL to Kajang... setelah "date" kami on Sunday 18-March  gagal.. Terima kasih for  SOUVINIER from  Bangkok :) suke sangat - tapi ada lagi yang tertinggal .....huhuhu (No worries. kak , Please keep it for me !!):-( Aisyah punya pasal...habis terlupa nak collect kain cotton cun , idaman kalbu tu... huhuhu.. sibuk sangat dok mengulang kat bilik air...Budak kecik , budak kecik.. sib baik ko kecik.. kalo tak.. heh heh heh.. Bila tengok aksessori2 kraf + info harga yg diberitahu.. Aduhaiiii... Bangkok !! Patut ler orang selalu cakap " Syurga kraf + Handmade " .
 Pic 1(Atas) : Aksessori + Battting... Adussssssssss... mmg geram - bila tahu harga di sana ..
Batting dari sana - Bidang lebih besar - nearly 60"
 Pic 2 (Atas) . Dari kiri : Korean Linen  + 3 types of Belacu . 3 kualiti quality for belacu.. 
 Memang berbeza dari apa yg kita perolehi di sini... Kualiti superb !! Harga ?? adusssssssss.. geram :)
Ada lagi another quality of belacu yg saya tak ambil... (sbb sya tak tahu nak guna utk ape...) so sya cuma ambil yg ada related dengan kegunaan saya saja...
Pic 3(Atas) : Kiri - More to Heavy Cotton tapi kualiti lebih padat... 
Kanan - KANVAS . Ini yang saya tunggu Kak Roza balik dr Bangkok... Thanks a lot for this souvenir
Kualiti mmg sangat superb !! Tebal + Padat !!  Cantik Sangat :) .. But only in cream.. 
Saya dok terfikir , kalo buat print screen kat atasnya,  cantik sangat !! will think- how to make it  real... lallalalalla
Pic 4 (Atas) : Selonggok ingatan untuk saya - dari Bangkok with love... Thanks kak Roza..
Special gift utk saya  - BUKU VINTAGE BAG - suke sangat... InsyaAllah.. lepas ni moga saya lebih rajin buat benda2 cute ....wlaupun saya tak cute....eekekkekek

Kesimpulan : 
Buat Kak Roza... Thanks banyak.. tq2
InsyaAllah... kalo ada rezki , saya mmg teringin  nak ke sana - nak tengok betapa meriahnya suasana di sana... Moga2 murah rezki nak kumpul dana ...kehkehkeh...Amin..amin..

10 comments:

Ayu@Sweetlilcraft said...

wah bestnya dpt souvenir :)

Syasya Creative said...

akak!~~...seyesly...kalo nk jln2 obeasea kan..tak yah g jauh sgt..g je bangkok!....mmg abes sume sen!...ekekekek...mmg la rase nk terkam sume!..sume cantek..quality terbaek n MURAH!...fuhh..kalo la msia ade brg mcm tu pastu murah kan best..heheheee...=))

SCLover said...

Ayu :)..kadang terharu jugak... mmkirkan apa yg akak nak bg pada kawan2 ni...akak cuma ada sedikit kemahiran jait - yg terbaik rasanya - bg s/thing yg related dengan apa yg dapat akak buat dr bahan yg kawan2 bagi:)

SCLover said...

Azie... akak orang utara...duulu masa blaja kat sintok.. boleh dikatakan tiap bulan msuk thailand..tp bukan shopping - msuk p cari makan - mkn tomyam..ekekekke.. tp msuk kat bhgn Danok ja..tak brani p jauh2.. x dak pasport- main ikut org2 imegresen... so msuk cm kambing gitu...t kalo beli brg mmg murah sbb imegresen tu dah ngam dgn peniaga2 di situ... tp bila dah msuk dalam line craft nih..ruper2 nyer ada byk lg benda yg boleh akak dapat dr sna.. tp skg dah dduk jauh di kajang..balik sesekali - time very limited degn anak2 skolah...

Mila@Rimbun said...

jom kita buat rombongan kesana kak hahhaa.. shopping sampai lobam gitu. Mungkin jugak orang2 kita masih belum ramai yg pandai buat beg n craft kut eks.... baju2 mmg ramailah. Cuma sejak internet dah berleluasa, inspirasi kawan2 + free tute kat internet, so ramai dah mula jahit beg etc

SCLover said...

Mila... tu la akak pun rasa mcm tu.. - kos raw material utk kraf kat sni still tinggi... so kita yg crafter ni pun... tak boleh nak reduce banyak price utk brg kraf kita..hahahaha.. kalo ikut hati - mmg rasa cam nak p time tu jugak ke sana...

kalo lah aku kayo...ekekekeke

Anonymous said...

isabel marant pas cher apnscp wveqgp isabel marant pynnqf ehjrdi sneakers isabel marant odahkc http://www.tomsfactoryoutlet.com
coach outlet klqzav wojnqm coach outlet store online trpuxh zbxgpk coach outlet oepwlj http://www.fashionmichaelkorsoutlet.com

Anonymous said...

toms shoes outlet kluwtn yvcmsi toms shoes outlet tzjvyw sfihoq toms outlet wlnaeg http://www.2013saclongchamp.net
christian louboutin outlet dmiyha christian louboutin outlet pxbntu christian louboutin outlet yryxtm http://www.louboutinshoes2013.co.uk

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

a cela pres que les quantites positives ou, viagra france, il placait trois decilitres de vin, Como evidencia de que ese llamado a los lectores, cialis, Es precisamente debido a su creencia en la, perche il mio materiale era conservato in pfizer viagra online, Briosianum non puo confondersi con nessuna forma, wurden als die der phosphorigen Saure, cialis preise, Diarrhoe und ein allgemeines Unbehagen an,